Wat doen we?

 

Firma Vooruit helpt je om uit te zoeken welk werk of welke functie het beste bij jouw past en waar jij het gelukkigst van wordt. Wat zijn jouw unieke drijfveren en talenten en op welke manier kun je die het beste inzetten bij je huidige werkgever of een toekomstige werkgever? Je leert zelf je hengel uit te gooien en te vissen naar de vis die jij graag wil vangen.

Weet je niet welk werk je zou willen doen of welke functie echt past bij jou? Wil je een stap in je carrière zetten en daar goed op voorbereid zijn?  Heb je feedback gekregen dat je aan bepaalde zaken moet werken, maar weet je niet hoe? Vraag je je af of je werkomgeving wel bij je past? Of gewoon weer gelukkig worden in je baan? Dat zijn een aantal voorbeelden van situaties waar Firma Vooruit je bij zou kunnen helpen. Vaak ben je met één gesprek al flinke stappen verder.

 

Hoe doen we dat?

Er zijn verschillende mogelijkheden en (online) instrumenten en uiteraard nemen we het doel van jouw ontwikkelproces als uitgangspunt. Instrumenten die we kunnen inzetten zijn:

TMA Methode  Set up the gear; rod and reels!

Coaching  Select the proper bait!

Training  Catch the fish!

 

Wat levert het je op?

Je wordt je bewust van je (onbewuste) drijfveren en de daaraan gekoppelde talenten. Wat zijn jouw behoeften in je werk, waar wordt jij gelukkig van? Ook leer je in welke omgeving jouw talenten het beste tot hun recht komen en welke competenties je in huis hebt. Deze inzichten bieden nieuwe perspectieven. Je kunt nu duidelijk richting aan je carrière en/of je ontwikkelproces. Je krijgt een helder beeld van een passende functie, die jou energie geeft en je kunt concrete stappen gaan zetten. Mogelijke belemmeringen pakken we aan en je krijgt (weer) de regie over je loopbaan. Zelf leren vissen en zelf bepalen waar je je hengel gaat uitgooien.

 

Met 100% aandacht voor jou

Het gaat om jouw ontwikkeling, jouw werkplezier en jouw groeiproces…. 100% aandacht voor jou. We stellen gezamenlijk het doel vast van het ontwikkelproces, uiteraard in overeenstemming met jouw werkgever, en bepalen steeds weer of we op de juiste koers zijn. De inhoud van het traject is 100% vertrouwelijk. Uiteraard rapporteren we de voortgang van het proces terug aan jouw werkgever en stemmen we de inhoud van rapportage af, voordat ze aan je werkgever gestuurd worden.

 

Mag het nog iets duurzamer?

Als wij iets erg belangrijk vinden, dan is het dat jij iets hebt aan onze hulp. We willen dat niet alleen jouw korte-termijnprobleem opgelost wordt, maar dat jij zulke stappen zet in jouw ontwikkelproces dat het rendement heeft ook op lange termijn. Door het zelf te doen en zelf te ervaren leer je niet alleen op dit moment je eigen vissen te vangen, maar kun je dit ook in de toekomst blijven doen. Duurzame ontwikkeling noemen we dat!

 

Onze werkwijze

We voeren eerst kosteloos een intakegesprek. We inventariseren wat het doel van je ontwikkelproces is, welke instrumenten er ingezet zouden kunnen worden en of er een klik is. Indien gewenst, voeren we een driegesprek met je werkgever om de doelstelling goed af te stemmen. Alle neuzen moeten dezelfde kant opstaan. Als het doel van het traject helder en afgestemd is, dan wordt er een programma op maat samengesteld. Hierin zijn tijdspad, budget en einddoel mede bepalend. Door middel van inzichtgevende gesprekken, diverse (huiswerk)opdrachten en oefeningen word je gestimuleerd om je eigen richting te bepalen. Het aantal gesprekken kan varieren van één tot zes gesprekken. Aan het eind van het traject of als het doel behaald is, dan voeren we een evaluatiegesprek.  We evalueren de inhoud en het proces en volgt er, indien gewenst, een evaluatierapport.

Wacht dus niet en plan vandaag alvast een kosteloos intakegesprek. 
  • TMA Methode
    Set up the gear; rod and reels!   Ik...
  • Coaching
    Select the proper bait!   Ik help je uitzoeken welke...
  • Training
    Catch the fish!   Ik help je uitzoeken welke...