Set up the gear; rod and reels!

 

Ik help je uitzoeken welke talenten je hebt, zodat je deze optimaal kunt inzetten in je werk en leven.

Ik ben een gecertificeerd TMA- professional. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. De analyse bestaat uit een gevalideerde (NIP erkende) Talenten Motivatie Test en een gesprek. De TMA test kan uitgebreid worden met andere testen zoals de Competentietest en een Capaciteitentest en in meerdere 10 talen worden afgenomen.

Ervan uitgaand dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk zijn dat het dichtst bij hun ware aard ligt, is het voor zowel werkgevers als werknemers belangrijk te weten waar dan precies jouw kracht ligt. Met de TMA methode wordt een objectieve en diepgaande analyse gemaakt van jouw drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast krijg je inzicht in je mogelijke valkuilen en zaken die je energie kosten.

De TMA kan voor meerdere doeleinden en door middel van verschillende meetinstrumenten worden ingezet en meet:

  • 22 drijfveren en 44 talenten
  • je motivatie
  • welke factoren je energie geven en welke energie kosten
  • 53 competenties en de ontwikkelbaarheid hiervan

Ook wordt er aangegeven hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet, welke leerstijl het beste bij je past en op welke manier er het meest effectief met jou gecommuniceerd kan worden.

 

Hoe werkt de TMA Talentanalyse?

Je vult een online vragenlijst in in je eigen taal. Deze bestaat uit stellingen en je kiest steeds de stelling die het beste bij je past. Zo worden jouw drijfveren ontrafeld en je talenten zichtbaar. Deze worden vastgelegd in een rapportage in jouw voorkeurstaal en is positief (ontwikkelingsgericht) geformuleerd. Je wordt niet veroordeeld (de talentenanalyse is namelijk geen goed/fout test). De rapportage wordt besproken gedurende een persoonlijk gesprek en, na jouw toestemming, ontvangt je werkgever een kopie van het rapport en een terugkoppeling van het gesprek. Jouw totale tijdsinvestering is 2 uur.

Naast de Talentenanalyse, kan er een koppeling gemaakt worden met de belangrijkste competenties in je huidige of toekomstig (gewenste) functie. Door de competenties te selecteren en eventueel online een 360° feedback uit te zetten middels het TMA systeem, krijg je inzicht in de aanleg en ontwikkelbaarheid van de gevraagde competenties en specifieke voorbeelden van ontwikkelactiviteiten. Een compleet overzicht in je drijfveren, talenten, aanleg en ontwikkelbaarheid van de gevraagde competenties. Uiteraard bespreek ik de inhoud van de rapportages met je en trekken we samen conclusies voor jouw verdere ontwikkeling.